Blogs

HSP avond

OP 8 mei organiseerde de bibliotheek in de Reeshof een avond over hoge sensitiviteit. De avond was goed bezet. Na de aanmelding van 70 deelnemers heeft de bibliotheek de aanmeldingen stop moeten zetten.
Op het programma stonden een tweetal inleidingen. Sylvia Roovers vertelde over (haar) hooggevoeligheid, het effect op jezelf en je omgeving en over de voordelen en risico’s van hooggevoeligheid.
Perfectionistisme, gevoel voor context en groot inlevengsvermogen als gevolg van intensere waarneming kunnen leiden tot een waardevolle bijdrage aan de samenleving, maar het risico van piekeren en besluiteloosheid ligt op de loer.

 

Paul (Mark was die avond verhinderd) had het over intuïtief waarnemen, zoals bij voorbeeld het voelen dat iemand naar je kijkt. Iemand die hoogsensitief is kan erg ontvankelijk zijn voor waarnemingen, die doorgaans als ‘niet normaal’ worden getypeerd. Hij vertelde over zijn ontmoeting met Mark en het verhaal van diens jeugd en zijn strijd om ‘het paranormale’ in zijn leven een plek te geven. Het verhaal dat uiteindelijk leidde tot de oprichting van de stichting Ik Zie Ik Zie Wat Jij Niet Ziet.

Dat zijn aanname over de correlatie tussen hoogsensitiviteit en paranormale waarnemingen klopt bleek wel uit de  gesprekken met enkele deelnemers achteraf. Paul nodigde hen uit hun ervaringen op deze website te delen met onze community. 
We hopen van harte dat zij op die manier zullen bijdragen aan het agenderen van paranormaliteit bij kinderen, jongeren en volwassenen.

 

terug naar Onze blogs