Meer informatie

Over ons

  

Mark Jonkers
Initiatiefnemer van ‘Ik Zie Ik Zie’ is Mark Jonkers. Mark is een jonge nuchtere vent uit Dongen, is daar actief in o.a. het jeugdwerk en in de muziek. Zijn handen maken wat zijn creatieve hoofd bedenkt en is technisch en creatief verantwoordelijk voor veel onderdelen van speelboerderij Pukkemuk en de Kerstmarkt van tuincentrum Avri, beide in zijn woonplaats.
Belangrijker in dit verband is dat Mark als kind enorm heeft moeten dealen met zijn paranormale begaafdheid. Hij speelde als basisschoolkind de clown om te voorkomen dat zijn klasgenoten hem als ‘gek’ bestempelden. Hij leed aan ernstige slapeloosheid omdat hij ’s avonds voortdurend allerlei angstige beelden en mensen voor zich zag. Beelden van brandende huizen en mensen verschenen kort vòòr de rampen in Volendam en Enschede. Hij ondervond in die periode vooral steun door de verschijningen van van zijn jonggestorven ooms. Toen hij daarover aan zijn moeder vertelde, bleek hij van hen dingen te weten die hij normaal gesproken niet kòn weten. Dat bracht zijn ouders op het spoor van paranormaliteit en konden de vruchteloze trajecten bij de GGZ afgebroken worden.

  

Team Ik Zie Ik Zie
Na afronding van zijn (technische) opleiding, zag hij dat het ‘wegdrukken’ van zijn paranormale gave hem geen rust gaf en besloot hij om samen met adviseur jeugd Paul van der Klein en vriend en pedagoog Jorus Rompa een aanpak te ontwikkelen om paranormaliteit bij jeugdigen op de agenda te zetten. Later voegde lotgenoot en veranderpsycholoog Nienke Sterkens zich bij dat team.
Samen zijn zij verantwoordelijk voor de praktische voortgang van het project en voor het uitwerken van het ontwikkelplan zoals dat met succes is voorgelegd aan het InnovatieNetwerk Jeugd in Midden Brabant.
Vanuit dat netwerk zijn de initiatiefnemers in de verkenningsfase krachtig getraind, bevraagd en ondersteund door het supportteam en procesmanager innovatieve jeugdhulp Richard Derks.

  
Begeleidingsteam
Om het project ‘Ik ZIe Ik Zie’ te adviseren en duurzaam op koers te houden is een begeleidingsteam gevormd. Daarin hebben zitting:

  • Ton Koenen (GZ psycholoog)
  • Kim van den Nieuwenhuijzen (ouder)
  • Christianne de Weerd (docent)
  • Raymond Sestig (therapeut)
  • Hanna Broeders (therapeut)
  • Mieke Boogert (sociaal ondernemer)
  • Ariën Kingma (sociaal ondernemer)

Over ons

door | okt 20, 2018